Emmeselle.no er en nettbutikk og norsk produsent av kunstkort og kunsttrykk drevet av Villa Frednes AS, en familieeid småskala-leverandør for design/interiørbransjen. 

Selskapet ble stiftet som Emmeselle AS av billedkunstner og illustratør Mona Stenseth Erlandsen i 2012/13, som ønsket å sette en norsk strek inn i et nytt landsskap. I 2021 ble navnet byttet til Villa Frednes AS, som er det fysiske stedet bedriften styres fra og besøkes. 

Mona maler store, maksimalistiske oljemalerier som billedkunstner, men “kler også på seg” den enkle, fargesterke Emmesellestreken av akvarell- pigmenter, for å formidle og skildre detaljene; minnene våre som hvisker om norsk arv og kultur. Hennes kunstneriske inspirasjon er identitet, hvem vi er og hva vi har med oss i ryggsekken når vi reiser gjennom livet. Hva jakter vi på, hva betyr noe?

Med motivene fra Emmeselle forsøker hun å fjerne all den unødvendige støyen, for å rette fokuset på det som til syvende og sist er viktigst for oss alle;

- De nære ting.

 

Familiebedriften drives fra historiske Villa Frednes i Porsgrunn sentrum, som ble kjøpt av familien Erlandsen i 2016 og er siden da satt i stand, restaurert og tilpasset en kunstnerbedrift med varierte arbeidshverdager.

Den herskapelige redervillaen på 1400m2 har siden 1905 også blitt brukt som kulturhus, galleri, maritim skole, bibliotek og restaurant. Herfra deles også inspirasjon og en annerledes livsstil på sosiale medier. ( @villafrednes )

I 2021 fungerer villaen hovedsaklig som et kunstnerhjem med stort atelier, nettbutikk og et sted for kreative prosjekter. Ved anledninger åpnes også villaen opp for workshops, utstillinger, julemarked, foredrag og andre eventer. Her dyrkes det skaperglede, kreativitet, livsglede- og mestring, storytelling og kunnskapsformidling.

 

 

Vi trykker produktene våre lokalt i Telemark på tykt, eksklusivt 300 grams papir fra Småland. Vårt ønske er å fokusere på miljøet og vi trykker på Svanemerket trykkeri, på ubleket miljøpapir fra produsent som kan skryte av å ha verdens mest klimavennlige papir! I 2017 kuttet vi ut cellofan og vi har fokus på en miljøvennlig og bærekraftig drift med hjerte og sjel.

Akkurat derfor kaller vi vårt hovedprodukt for “kortreiste kunstkort” hvor det er kort vei fra atelier, til trykkeri og til deg der ute.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook!

@emmeselle
@villafrednes